Zorgnetwerk

VR Against COVID-19

Door een lange opname in het ziekenhuis verliezen patiënten niet alleen spierkracht, ze raken ook het vertrouwen in hun lichaam kwijt. Het benodigde revalidatietraject zal dus bestaan uit een combinatie van fysiotherapie en mentale zorg. De wisselwerking tussen beide typen zorg zal bijdragen aan het herwinnen van het geloof in het eigen lichaam. 

Ook mensen die zelf geen corona hebben gehad maar wel veel last hebben van de stress die door corona werd veroorzaakt kunnen mee doen met deze behandeling.

Niet alleen voor COVID-19 patiënten!

Ook voor mensen met stress, depressie of angst vanwege alle hectiek rond corona.

Samen met andere disciplines

Gericht op lichamelijke en mentale oefening wordt in deze behandelmethode samengewerkt vanuit verschillende professionals.

Moderne technieken

U ervaart hoe VR (spreek uit als “Vie-Ar”) bijdraagt aan uw mentale weerbaarheid.

VR Against COVID-19

Hoe werkt het?

Wij zien een forse toestroom van patiënten die hersteld zijn van Covid-19, maar nog (ernstig) verzwakt zijn. Door samenwerking tussen lichamelijke en mentale therapeuten is het behandelprogramma VR Against COVID gemaakt.

Patiënten herstellende van COVID-19 en patiënten die mentaal uitvallen of dreigen uit te vallen als indirect gevolg van COVID-19 kunnen zich aanmelden voor een behandeling. 

De behandeling bestaat uit een combinatie van informatie over COVID en de gevolgen die dat op mensen kan hebben en een speciaal ontworpen VR-game

Inschrijven?

Vind een praktijk

Wilt u zich inschrijven? Kies dan een Fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt die deel uitmaakt van het zorgnetwerk ‘VR Against COVID-19.’

Vragen?

Neem contact op

Voor fysiotherapie in Friesland kunt u direct contact opnemen met onze fysiotherapiepraktijken. Voor contact met betrekking tot de coöperatie kunt u direct contact opnemen met de bestuursleden van de FCF.

Voor alle andere vragen kunt u terecht op ons algemene mailadres:
info@fcfysiotherapie.nl