Samenwerkingsverband

Prehabilitatie

Prehabilitatie is een innovatieve aanpak van de zorg voor patiënten die op korte termijn een operatieve ingreep ondergaan. Patiënten met een verhoogd risico op complicaties, worden binnen deze aanpak op getraind om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. In vier tot vijf weken tot de operatie wordt er gewerkt aan verschillende aspecten, zoals het trainen van kracht, vergroten van de conditie, voeding en leefstijl. Patiënten voelen zich fitter en meer betrokken bij hun eigen behandeling en herstel. De eerste onderzoeken laten zien dat deze patiënten tot 60% minder complicaties hebben, 2 dagen korter in het ziekenhuis liggen en sneller herstellen na de ingreep. 

Vanaf 2024 werken de vier Friese ziekenhuizen samen met ruim 25 fysiotherapiepraktijken om de prehabilitatie uit te voeren in de provincie Friesland. Er wordt gewerkt met een gestandaardiseerd protocol waarin uniforme afspraken tussen het ziekenhuis en de praktijken in de 1e lijn worden gegarandeerd. Zo weten patiënt en zorgverlener altijd waar hij of zij aan toe is. Tijdens het jaarlijkse symposium worden nieuwe inzichten gedeeld en kunnen nieuwe praktijken instromen. Uniform werken en deelname aan het symposium zijn vereisten om deel te kunnen nemen aan de samenwerking.

Samenwerking

Samenwerking is 'the key to succes'

Zo fit mogelijk de operatie in

Binnenkort meer info.

Het belang van prehabilitatie

Tot 60% minder kans op complicaties.

Prehabilitatie

Hoe werkt het?

Binnenkort meer informatie.

Binnenkort meer informatie.

Inschrijven?

Vind een praktijk

Wilt u zich inschrijven? Kies dan een Fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt die samenwerkt in het kader van prehabilitatie en neem contact met hen op voor een eerste afspraak. Alle onderstaande praktijken bieden Prehabilitatie aan.

Vragen?

Neem contact op

Voor fysiotherapie in Friesland kunt u direct contact opnemen met onze fysiotherapiepraktijken.

Voor contact met betrekking tot de coöperatie kunt u direct contact opnemen met de bestuursleden van de FCF.

Voor alle andere vragen kunt u terecht op ons algemene mailadres:
info@fcfysiotherapie.nl