Zorgnetwerk

Longnetwerk (NLF)

De longfysiotherapeuten van Netwerk Longfysiotherapie Friesland werken nauw samen met longartsen, longverpleegkundigen en fysiotherapeuten uit alle ziekenhuizen van Friesland. Het streven is om op korte termijn ook diëtisten nauwer te betrekken bij ons longnetwerk.

De fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij het longnetwerk zijn specifiek geschoold in het onderzoeken, behandelen en trainen van patiënten met een longaandoening. U kunt hierbij denken aan COPD of COVID-19 nazorg.

Programma op maat

Na beoordeling van uw klachten wordt een programma op maat gemaakt.

Interdisciplinair

Vaak wordt samengewerkt met longartsen, longverpleegkundigen en diëtisten.

Moderne technieken

Ons brede netwerk maakt gebruik van innovatieve inzichten en technieken.

Longnetwerk

Hoe werkt het?

Met een verwijzing van de long- of huisarts kunt u direct een afspraak bij een fysiotherapeut binnen het netwerk maken.

Tijdens de intake worden uw hulpvraag, de ernst van de klachten, de therapeutische mogelijkheden en de doelen van de therapie bepaald. Gedurende de behandeling erna, volgt u de eigenlijke revalidatie waarbij u wordt begeleid door een vaste longfysiotherapeut. 

De fysiotherapeutische zorg van COPD en Covid-19 wordt, afhankelijk van de ernst of het stadium van de aandoening, vergoed vanuit de basisverzekering. Voor astmazorg heeft u een aanvullende verzekering nodig. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt wordt besproken met uw fysiotherapeut.

Inschrijven?

Vind een praktijk

Wilt u zich inschrijven? Kies dan een Fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt die onderdeel is van het Netwerk Longfysiotherapie Friesland.

Vragen?

Neem contact op

Voor fysiotherapie in Friesland kunt u direct contact opnemen met onze fysiotherapiepraktijken. Voor contact met betrekking tot de coöperatie kunt u direct contact opnemen met de bestuursleden van de FCF.

Voor alle andere vragen kunt u terecht op ons algemene mailadres:
info@fcfysiotherapie.nl

Voor praktijkhouders

Download de flyer

Hebt u een aangesloten fysiotherapie-praktijk? Deze flyer van Netwerk Longfysiotherapie Friesland kunt u downloaden en uitprinten om in uw praktijk te leggen of digitaal aan te bieden.