VR Against Covid-19

Niet alleen voor COVID-19 patiënten!

Ook voor mensen met stress, depressie of angst vanwege alle hectiek rond corona.

Samen met andere disciplines

Gericht op lichamelijke en mentale oefening wordt in deze behandelmethode samengewerkt vanuit verschillende professionals.

Moderne technieken

U ervaart hoe VR (spreek uit als “Vie-Ar”) bijdraagt aan uw mentale weerbaarheid.

Wat is VR Against Covid-19?

Door een lange opname in het ziekenhuis verliezen patiënten niet alleen spierkracht, ze raken ook het vertrouwen in hun lichaam kwijt. Het benodigde revalidatietraject zal dus bestaan uit een combinatie van fysiotherapie en mentale zorg. De wisselwerking tussen beide typen zorg zal bijdragen aan het herwinnen van het geloof in het eigen lichaam. Ook mensen die zelf geen corona hebben gehad maar wel veel last hebben van de stress die door corona werd veroorzaakt kunnen mee doen met deze behandeling.

Hoe werkt het?

Wij zien een forse toestroom van patiënten die hersteld zijn van Covid-19, maar nog (ernstig) verzwakt zijn. Door samenwerking tussen lichamelijke en mentale therapeuten is het behandelprogramma VR Against Covid gemaakt.
Patiënten herstellende van Covid-19 en patiënten die mentaal uitvallen of dreigen uit te vallen als indirect gevolg van Covid-19 kunnen zich aanmelden voor een behandeling. 
De behandeling bestaat uit een combinatie van informatie over Covid en de  gevolgen die dat op mensen kan hebben en een speciaal ontworpen VR-game.
 

Waar kan ik mij inschrijven?

Onderstaande fysiotherapiepraktijken bieden deze behandeling aan. Kies een praktijk bij u in de buurt en meldt u direct bij hen aan.

De contactgegevens per praktijk kunt u vinden op de homepage. Elke praktijk correspondeert met het desbetreffende cijfer op de kaart.

Contact

E-mail: info@fcfysiotherapie.nl

U kunt direct contact opnemen met onze fysiotherapiepraktijken en met de bestuursleden van de FCF. 
 
Voor alle andere vragen kunt u terecht op ons algemene mailadres (Zie hierboven) of laat uw vraag achter via het contactformulier.