Zorgnetwerk

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is zorg voor mensen met overgewicht of obesitas. U leert onder begeleiding over gezonde eetgewoontes, gezonde voeding en gezond bewegen.
 
Een GLI is gericht op een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Een GLI-traject duurt 2 jaar. Een GLI-traject bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele contacten. Het aantal groepsbijeenkomsten kan per programma verschillen, maar is gemiddeld 12 keer. Daarnaast zijn er 1 à 2 individuele contacten met de zorgverlener die de GLI geeft.

Gezonde eetgewoontes

U leert over uw eigen eetgedrag en calorie-inname. U ontdekt hoe u doelen kunt stellen over uw eetgewoontes.

Gezonde voeding

U kijkt samen naar uw voeding en u leert over diëten die rijk zijn aan proteïnen of arm aan koolhydraten of vetten, en wat het beste bij u past.

Gezond bewegen

Bewegen is belangrijk om gewichtstoename in de toekomst te voorkomen en het verminderde gewicht te behouden. U leert gezonder te bewegen.

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Hoe werkt het?

Als u overgewicht hebt en uw leefstijl wilt verbeteren, vraag dan uw huisarts of u deel mag nemen aan de GLI. De huisarts verwijst u dan door naar een GLI-aanbieder. U kunt vervolgens contact opnemen met de GLI-aanbieder om een eerste afspraak te maken.

Onze fysiotherapeuten en oefentherapeuten werken samen met leefstijlcoaches en diëtisten. Met u, soms alleen en soms in een groep, wordt u gestimuleerd om gezond te eten, te bewegen en stap voor stap dit nieuwe eet- en beweeggedrag te verbeteren.

Tijdens de behandelfase van de gecombineerde leefstijlinterventie is het advies dat deelnemers 2 tot 3 uur per week matig intensief bewegen in de vorm van aerobe activiteiten, verdeeld over drie tot vijf sessies per week. Aerobe activiteiten zijn bijvoorbeeld stevig doorwandelen, fietsen en zwemmen.

Deelnemers hoeven geen eigen risico te betalen. Deelnemen kost u dus geen geld.

Inschrijven?

Vind een praktijk

Wilt u zich inschrijven? Kies dan een Fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt die de GLI aanbiedt en neem contact met hen op voor een eerste afspraak. Alle onderstaande praktijken bieden de GLI aan.

Vragen?

Neem contact op

Voor fysiotherapie in Friesland kunt u direct contact opnemen met onze fysiotherapiepraktijken.

Voor contact met betrekking tot de coöperatie kunt u direct contact opnemen met de bestuursleden van de FCF.

Voor alle andere vragen kunt u terecht op ons algemene mailadres:
info@fcfysiotherapie.nl